2010/07/30

#50: Du vill kunna gå på krogen utan att få dina kläder sönderslitna av "aktivister"

Vi har redan tidigare tagit upp jämförelser med organiserad brottslighet och vi tänker fortsätta på det spåret. Den här gången är det den radikala fackliga organisationen Syndikalisterna som skönmålas med stort skägg, solglasögon och full MC-mundering.

Ni kanske har följt den långa process som Syndikalisterna drivit mot restaurangen Berns som pågått sedan i våras. Medlemmar från den fackliga organisationen har bildat kedjor runt lokalen och hindrat människor från att komma in. Varför tycker då våra syndikalistvänner att det är värt att spendera alla dessa fina sommarkvällar utanför, snarare än inne på, Berns? Den officiella anledningen är att Berns anlitat ett städbolag,. En del av städarna sades upp på grund av arbetsbrist efter ett tag och istället för att kontakta städbolaget när behovet återkom valde man att anställa på annat vis. Syndikalisterna menar att detta var ett brott mot arbetsrätten då de uppsagda städarna ska ha förtur till platserna enligt den eminenta Lagen om anställningsskydd. De har dock helt fel eftersom Berns aldrig varit deras arbetsgivare utan bara hyrt in dem via ett annat bolag. Vänsterextremisterna har då kontrat med att om samma situation hade uppkommit i Tyskland, då hade minsann Berns haft ett beställaransvar gentemot sin underleverantörs anställda. Som om det är relevant över huvud taget. Om man då ville lyfta frågan och försöka åstadkomma en lagrumsändring här i Sverige vore ju en bra början att man anmälde fallet till Arbetsrättsdomstolen, men det har man inte orkat bry sig om.

Man visar helt enkelt inte respekt för varken lagstiftning och vårt rättssystem eller fackliga avtal. Hotell- och restaurangfacket, som städarna är anslutna till, har nämligen inte reagerat på situationen. Vad är det då man har för intresse i att fortsätta blockaden då alla inblandade verkar vara okej med situationen? Jo, money talks uppenbarligen. Syndikalisterna har på bästa maffiamanér bestämt sig för att man minsann vill ha 1,4 miljoner kronor för att upphöra med sin olagliga aktion. Berns vägrar betala då man inte har gjort något fel, men utpressarna är envisa. Man har till och med gjort en nattlig visit på Berns VD:s födelsedag till dennas villa för att visa att det banne mig är allvar.

Detta här är dock ingen engångsföreteelse. Ni kanske minns Wild 'n' fresh; Videomix; Jima och Scando Trade;

Det har varit vanligt att den organiserade brottsligheten startar olika små företag för att kunna tvätta och dra in pengar till den illegala verksamheten, som till exempel kan vara exempel utpressning. Vi tror inte att MC-gängen är dummare än att de ser chansen att "göra en svart sektor vit" och starta fackföreningar för att lagligt kunna bedriva utpressning mot små näringsidkare.

4 kommentarer:

  1. Är detta ett försök till guilt by association? Syndikalisterna är inte med i den röd-gröna alliansen. Det här inlägget var ett lågvattenmärke i en annars bra och rolig blogg.

    SvaraRadera
  2. Fair point. Syndikalisterna associeras inte nödvändigtvis med ett parti, det har du helt rätt i. Däremot röstar nog många av dem på V då de två har uppenbart konvergerande intressen, och därtill skyddas deras smutsiga metoder till viss del av deras status som fackförbund, vilka rimligen generellt sett åtnjuter större stöd bland rödgröna politiker. Fackens särställning bland organisationer är rimligen ett resultat av rödgrön politik och LOs inflytande på SAP. Ja, vi vet att andra fackförbund skyr syndikalistidioterna som pesten. Gott så.

    SvaraRadera
  3. Jag upplever att detta visst har med den rödgröna röran att göra. Då det finns ett ramansvar hos staten gällande de fackliga rättigheterna som regleras i arbetsrätten och lagarna stiftas i riksdagen.

    Men där har M mer eller mindre lämnat walkover då man inte förändrat speciellt mycket.

    SvaraRadera
  4. ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
    ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
    ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
    ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
    ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
    ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
    ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
    ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja

    SvaraRadera