2010/07/11

#31: Du tröttnade på industrisamhället på 1800-talet pt.2

Vänsterpartiet och det här med ekonomi är praktiskt taget öppet mål. Vi gör det lite lätt för oss och skjuter.

Under ett seminarium arrangerat av Företagarna i Visby med alla ungdomsförbundsordföranden diskuterades ungdomsarbetslösheten (vars utbredning i och för sig bör tas med en nypa salt) och Ida Gabrielsson utmärkte sig gifvetvis. Förutom att hon ser alldeles fruktansvärt arrogant ut har hon också, sitt parti trogen, mycket märkliga åsikter om framtidens arbetsgivare.

I Vänsterpartiets partiprogram förklaras att
Många har tvingats till privatföretagande (sic!) för att kunna försörja sig. Grupper som tidigare var lönearbetare, till exempel inom offentlig sektor eller byggnadsindustri, pressas att i stället sälja sin arbetskraft som egenföretagare.

Man är ju böjd att hålla med och tycka synd om de stackars egenföretagarna som tvingas ut i egenföretagande istället för att stå vid det trygga bandet där T-fordarna byggs. Dessutom reflekterar man att
Många tjänstemän får en situation som alltmer liknar arbetarklassens.

...men vad beror det på, då? Det kan ju inte ha något att göra med att man får behålla 50% av lönen medan staten tar resten för att fördela till slackers.

Gabrielsson gick ett steg längre och förklarade att sänkt tjänstemoms - centerns förslag - inte behövs, eftersom tjänstesektorn inte har någon framtid i samhället. Varför det var så framgick inte, men det berodde väl helt enkelt på att Gabrielsson inte gillar den. Istället skall ungdomarna anställas av offantlig sektor och "stora företag". Men ärligt talat, vad fan är grejen med industriromantiken?

4 kommentarer:

  1. Källa på det som Gabrielsson hävdar? Men hon har sedan många år ansetts vara en belastning. Otroligt att den gnällf-ttan valdes till führer.

    SvaraRadera
  2. Seriöst, det fanns ingen källa. Uttalandet var, parafraserat, "jag tror inte att tjänstesektorn har någon framtid" eller "tjänstesektorn har ingen framtid" helt enkelt.

    Hittade lite citat från Företagarna, som höll i seminariet:
    "Det behövs en näringspolitik som inte bara fokuserar på småföretag. Min pappa har ett företag med två anställda – det är inte i den typen av företag som jobben kommer komma."

    ”Det är kanske som att svära i kyrkan, men det är ett fattigdomstecken att ha många småföretag. De allra fattigaste länderna är de som har flest småföretag.”

    Källa: Företagarna

    SvaraRadera
  3. Jag ville absolut inte sätta dit du som skriver detta. Du är duktig och gör ett bra jobb. Däremot har jag ett intresse av att få Gabrielssons dumheter svart på vitt. Helt enkelt efterssom detta kan vara nyttigt att visa på i debatter... om inte annat.

    SvaraRadera