2010/07/22

#42: Du ser gärna att de som leder landet vill mer än att bara ha makten

I dagarna lanserar socialdemokraterna en ny annonskampanj som ska få dig (förutom om du är "den heterosexuelle, västerländske mannen") att rösta på dem och må bra över det. Socialdemokraternas valstrateger verkar ha tagit en rad väldigt konstiga beslut i skapandet av den här kampanjen.

Först och främst - varför ge den ett sådant personfokus, när Mona är den minst populära av riksdagspartiledarna? I skenet av det faktumet ter det sig väldigt ogenomtänkt att låta kvinnan ge ut en bok och sedan smälla upp bilder på henne i otroligt märkliga situationer med utdrag ur samma bok inklippta (tillsammans med henne, uppenbarligen - photoshoppandet är extremt taffligt). Men ja, nog maskat - här är bilderna:
Happ. Så vad ger oss ovan?
Mona Sahlin vill...
...ha skriftliga omdömen från ettan och betyg från sjuan. Vem gillar inte det? Ja, det skulle vara vänstern och MP då.
...ha fler arbetade timmar, inte färre. Vem gillar inte det? Ja, uppenbarligen vänstern och MP med sina sköna arbetstidsförkortningskrav. Hur ska det förresten uppnås? Jo, genom "satsningar på infrastruktur och gröna jobb". Mona behöver läsa mer om den såkallade parable of the broken window.
...använda samhällets resurser effektivt. Vem gillar inte det? Tja... Miljöpartiet uppenbarligen?

Seriöst, vad vill Mona - förutom att framstå som en misslyckad, fifflande och kraftigt retuscherad version av Barack Obama? Utdragen ur hennes bok presenterar ingenting som någon kan säga emot (som Johan Ingerö poängterade) - förutom hennes egna koalitionspartners. Det kanske är dags för MP att vända sig till Alliansen istället; sossarna vill ju uppenbarligen inte ha med dem. Då kanske de äntligen kan få visa sin liberala sida... eller bara hur makthungriga de är.

1 kommentar:

  1. Man vet att man är moderat när man äcklas av de där affischerna.

    SvaraRadera