2010/09/03

#81: Du vill inte ha någon socialdemokratisk röstskola

Vad socialdemokraterna har för generell syn på invandrare och integrationspolitiken diskuterades relativt utförligt i det här inlägget. Det är solklart att man ser invandrare som inkompetenta och lata människor till vilka man måste skapa och fördela jobb och bostäder. De kan ju ingenting själva, troligtvis inte ens skruva skruvar på Samhall.

I desperation efter de senaste katastrofala opinionsmätningarna lyckas man kombinera denna skepsis för nyanlända svenskars förmåga till självbestämmande med en extremt taskig demokratisyn. Man lurar in människor med bristande kunskap om Sverige och hur vårt röstsystem och demokrati fungerar till en märklig form av röstskola. Den här utbildningen är enligt den socialdemokratiska lokalpolitikern givetvis helt opartisk, men vi andra skymtar röda roll-ups, knappar, partiledare och fanor bland all objektivitet. Mona drar gudskelov en klar och tydlig gräns vid att man faktiskt inte trycker en pistol mot tinningen och fysiskt tvingar folk att rösta på (S), utan man slussar dem bara likt röstboskap in i båsen där de kan lägga in sina förpreparerade kuvert. Där vill vi faktiskt berömma henne. Som en liten bonus om man utför uppdraget kan man få en uppmuntrande tummen upp efteråt. Man frågar sig om det är den här typen av kritiskt tänkande Carin Jämtin anser att Stockholms skolor bör ha mer av.

Det hela är dock mycket kompatibelt med den röda integrationslinjen där de goda intentionerna är viktigare än de faktiska resultaten av politiken. Resonemanget kring hela arrangemanget är ytterligare ett kapital i följetongen "Om de inte inser vad de bör göra är det bara att hjälpa till på traven lite granna"; ett knep som blir extra effektivt när man utnyttjar det på grupper med lite kunskap om vårt valsystem. Det kanske är sådana typer av frågor som skulle vara bra att diskutera på de numera shariainspirerade SFI-kurserna snarare än hur man rabblar sitt personnummer och anger var man har ont på socialkontoret. Att våra danska bröder skickar hit valobservatörer framstår plötsligt som helt naturligt. För det kanske värsta är att det här verkligen inte är en engångsgrej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar