2010/09/10

#85: Du har mindre tilltro till politiker än vad vänstern hoppas

När det går lite motigt är det ju väldigt vanligt att försöka rationalisera bort sina egna brister och lägga över skulden på andra. I politiken kan det ju betyda att man hävdar att väljarna helt enkelt inte förstår varför man är toppbäst.

Vi vet ju alla att Alliansen, med flit, gör livet surt för alla hederliga arbetare. Alla får det otroligt mycket sämre helt enkelt. Att vanligt folk inte förstår detta och ändå ger den här onda sammansvärjningen ett stort förtroende i opinionsundersökningarna går helt enkelt över de lite mer privilegierade arbetarnas förstånd. Favoriten Wanja visade på ett sällan skådat folkförakt när hon konstaterar att LO-medlemmarna inte "har tillräckligt mycket kunskap". Röstskolan kanske bör bli ett storskaligt fenomen om hon får bestämma. Detta klär inte en kvinna av folket som får en rejält saftig månadslön för att företräda samma folk.

Maria Wetterstrand gick ju stenhårt lös i en av de enklaste utfrågningarna jag bevittnat. Den sunde Mathias Sundin sammanställde en liten lista på vad Maria lyckades lura i väljarna och de, av beundran för detta svenska politikerstjärnskott, förblindade utfrågarna. Även vi har gjort en liten genomgång av den liberala miljöpartiska politiken här. Om du slängde ett öga på utfrågningen kanske du lade märke till att Maria hävdade följande saker:
  • att man minsann ville förbjuda köpcentra, oavsett tidigare besked.
  • att det INTE fanns ett kongressbeslut angående köttskatten, vilket det ju givetvis finns.
  • att de inte ville förbjuda flyg, vilket de ju givetvis vill.
Respekt för det rådande statsskicket är uppenbarligen inte lika viktigt som makten att bestämma över undersåtarnas liv.

2 kommentarer:

  1. Men söte jesus, vem fan vill ha en köttskatt? Förutom jävla virrpannor som är fullständiga jävla fucking idioter. Skatt på sprit och tobak kan jag fanimig köpa, MEN SKATT PÅ KÖTT? JAG FÅR JU FAN DAMP PÅ DE JÄVLA VÄNSTERKOMMUNISTMILJÖPARTISTFITTORNA.

    SvaraRadera