2010/09/12

#89: Du vill inte bo i husvagn för att göra Ida glad

Ida Gabrielsson är ju en favorit här på bloggen, eftersom det varje gång hon öppnar munnen hoppar ut en eller annan riktigt snedkokt groda. Tillsammans med Mikaela Valtersson (mp) och Mona Sahlin har hon gjort klart för oss hur det resoneras kring en fastighetsskatt.

Valtersson konstaterade ju att fastighetsskatten skall betalas med lån om man inte har råd. Det är viktigare att socialbidragen kommer ut till de behövande än att du får leva skuldfri om du så önskar.

Mona Sahlin pratade i sin utfrågning länge och väl om fastighetsskatten utan att egentligen säga ett enda dugg. Frågan brukar röra vem som faktiskt kommer att åka på den. Thomas Östros brukar säga att 99% får "sänkt eller oförändrad" skatt - sänkt eller oförändrad skatt är den exakta formuleringen varenda gång, antagligen för att han skall slippa förklara hur många som får sänkt respektive oförändrad skatt. Mona pratade om att det inte är "vanliga människor i normala hus" som ska åka på den utan de obeskrivna "andra". Det är lite som med "de rika", ni vet de där som bekostar all välfärd och som vi alla surfar på. Saken är väl kanske den att folk kommer att bli ännu argare när det visar sig att Mona inte tycker att de är vanliga människor, när de åker på fastighetsskatt trots att de trodde att de bodde i normala hus.

Ida, detta under av älskvärdhet, slog gifvetvis på stora trumman och förklarade under Almedalsveckan att de som bor med sjöutsikt gör det just för att hon inte gör det, och att om man inte vill betala fastighetsskatt kan man väl "skaffa husvagn, för fan!"

Kontentan? Efter ett eventuellt regeringsskifte kommer 1% av befolkningen utses till ovanliga och onormala människor som får välja mellan att ta lån för att klara försörjningen eller att flytta till en husvagn så att Ida Gabrielsson kan få sjöutsikt. Du ljuva nya värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar