2010/09/03

#80: Du tycker ändå att det är mer "värdigt" att jobba än att lyfta bidrag

Okej, alla bloggar om det här. Vi får anta att ni som läser här inte följer den introverta bloggosfären lika slaviskt som vi gör.

I Aktuellt i förrgår var det debatt mellan Mona och Fredde. Det var som vanligt rätt dålig stämning och demagogi galore, men mitt i all korseld av lögner och överdrifter sade Mona något som fick några av oss att stanna till lite.

Det kanske finns andra sektorer där de kan jobba. Det kanske finns utbildningsinsatser som de behöver nås av. De kanske behöver bättre ersättningssystem så att de också kan leva på ett värdigt sätt. Det finns andra sätt än att städa hos varandra.

Behöver vi dissekera det här? Låt oss; det är kul. Har du jobb som städare? Stackars dig. Det måste vara hemskt. Är det för att borgarna inte låter dig gå på högskola? Varför går du inte på socialbidrag istället? Det är mycket mer värdigt.

Mona gjorde uppenbarligen bort sig; frågan är om det inte var hennes riktiga åsikter som tittade fram. Det är värdigare att gå på bidrag - att leva på andra - än att skapa sin egen försörjning. På ett sätt är det dock synd om de som fått jobb tack vare RUT. Deras fackförbund skiter fullständigt i dem. Antagligen för att fackförbunden är sossar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar