2010/09/12

#88: Du tror att åtgärder > mål

Under den senaste veckan har det gnabbats rätt friskt mellan Maud Olofsson och Maria Wetterstrand. Det började med en debatt i Agenda där di två käftade för fullt och slutade med att båda kom överens om att låta tidningarnas faktakoll-sidor granska deras uttalanden. Hur det gick?

Maudan klarade sig, Wettran gick det sämre för. Det här smågnabbet är tramsigt, hur som helst, och är egentligen inget som man bör bry sig om. Däremot visade det sig att Wetterstrand praktiskt taget ljög under sin utfrågning i minst dessa frågor:

* Miljöpartisterna vill minska köttkonsumtion med hjälp av fiskala åtgärder - ie skatter.
* Miljöpartisterna vill förbjuda flyg söder om Sundsvall och det var storflygarN Wetterstrand själv som föreslog det.

Sen blev det snack om vems åtgärder som var tyngst. Wetterstrand kallar som vanligt regeringen för klimatfientlig and what not, och pekar på att de Rödgröna minsann har mycket tyngre förslag. Grejen är dock den att deras förslag inte över huvud taget förklarar hur man skall trolla bort 8 ton koldioxid. Det slutade, efter lite tjafs i diverse medier, med att Miljöpartiet sade att "okej, fan, våra 'åtgärder' är snarare mål att gå efter och det fasen minst lika bra!"

Kyoto-avtalet någon? Mål är fina grejer, men det känns antagligen bättre att underteckna ett avtal där man säger sig ha som mål att göra x, än när man väl måste tvinga medborgarna att göra just x.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar