2010/06/25

#15: Du har en egen musiksmak

Inte nog med att de rödgröna med MP i spetsen vill kontrollera och tillrättalägga undersåtarnas filmsmak. Man är också intresserad av vad folk lyssnar på.

Den socialdemokratiske förre detta finansministern och vice statsministern Bosse Ringholm (vars räkenskapsfärdigheter säkerligen kommer behandlas senare) har ihärdigt drivit en synnerligen viktig samhällsfråga; den om jazzens ställning i samhället. När andra väljer att bränna sin energi på onödiga frågor, som till exempel frigivningen av Dawit Isaak eller att öka företagandet i området med stort utanförskap, väljer den käre Bosse att anta den tuffa utmaningen att institutionalisera det fria kulturlivet, som beklagligt nog fortfarande drivs av ideella insatser.

Varför tar Bosse på sig det här behjärtansvärda oket? Han avslöjar bakgrunden till sitt engagemang i en intervju i det senaste numret av Fokus. På frågan om varför han anser att just jazzen av alla musikformer ska få ökade statliga anslag ger han det underbara svaret:

"Jag gillar jazz. [...] Jag tycker att det borde löna sig att vara jazzmusiker"

Om ändå fler människor använde förtroendet man fått av väljarna (läs: Partiet) för att främja de kulturyttringarna man själv uppskattar. Det är sannerligen ansvarsfull politik för folkhemmets välfärd, inte sant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar