2010/06/12

#2: Du har en egen filmsmak

En röst till vänster innebär bara inte en röst på Ohlyckan utan också på Miljöpartiet. Men vad är det för farligt med dem? De är ju ett till synes grönt och liberalt parti som frontas av Sveriges motsvarighet till Obama och en sävlig norrlänning. MP har hittills aldrig haft något större inflytande på svensk politik på något plan, men det verkar ju onekligen så att de kan roffa åt sig över 10 % och bli tredje största parti. Trots detta är det av den här bloggens åsikt att partiet gullats med alldeles för mycket i media och behöver därför en ordentlig granskning nu inför valet. Vi tänker i alla fall lyfta fram några av de konstiga saker som MP står för och som svårligen matchas med deras frihetliga och liberala image. Det kommer utgöra ett frekvent inslag i bloggen och vi börjar med att inspireras av Timbros eminenta granskning.

På sida 36 i partiets budget för Stockholm 2010 säger man att man tycker att "biografer ska spegla den mångfald som finns i samhället". För att inte riskera att någon får skrämselhicka av alla vita män som poppar dina popcorn ska man också ge förtur till underepresenterade grupper i rekryteringen. Givetvis ska unga, kvinnliga och funktionshindrade kulturutövare också ges företräde i det kommunala kulturlivet, som i sig ska ta större plats.

Tycker du att du kan bestämma över din egen filmkonsumtion, eller undrar du över hur man ger "stöd till det fria kulturlivet" utan att det blir ofritt? Jag med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar