2010/06/19

#9: Du ser på vissa rödgröna riksdagsledamöter med skräckblandad förtjusning pt. 1

Nu introducerar vi den tredje följetongen här på bloggen. Nog för att statsråd och statsminister spelar stor roll, men det är ju trots allt hos riksdagen makten ligger.

Det finns vissa riksdagsledamöter på den rödgröna sidan som man inte riktigt vet vad man ska tycka om. I lagom dos är de lite underhållande, men egentligen är det snarare skrämmande vilka sköningar som sitter i vår riksdag. Därför presenterar vi vårt första hemma hos-reportage i vad som skall bli en serie.

Vi börjar med S-favoriten Monica Green som är lärare till yrket och sitter för Västra Götalands län. Hon är en riktig veteran i riksdagen, har suttit oavbrutet sedan 1994 och är nuvarande ordinarie ledamot i finansutskottet. Men istället för att ägna tid att vakta vår statliga skattekista, har kvinnan bestämt sig för att hålla noggrann uppsikt över meningsmotståndarnas munnar och eventuella tungor som kan trilla ut.

Hon verkar så upptagen med att hålla koll på andra, att hon glömmer att hålla grodorna i sin egen mun. Green har under den senaste perioden gjort sig känd som den flitigaste interpellationsmakaren. Hon har också blivit en legend efter sina uttalanden om hur Sveriges bäst bör behandla kriser i både finans- och biltillverkningsbranschen. Vår favorit är den greenska evighetsmaskinen:

"Om regeringen vill ha in skattepengar för att klara vård, skola, omsorg borde de se till så att folk har ett jobb att gå till."

Green har härmed löst alla våra ekonomiska problem på ett väldigt enkelt sätt. Genom att se till att folk har ett jobb att gå till (det är som bekant en rättighet) kan man få in oändliga skatteintäkter. Med hjälp av skattesedeln som gigantiskt ymnighetshorn uppnår man inte bara målet om full sysselsättning, utan man kan även ge sina undersåtar en oöverträffad välfärd och folklig gemenskap.

Sverige har bevisligen klarat sig relativt bra genom finanskrisen, säkerligen till stor del tack vare Greens insatser i finansutskottet. Hon hyllar Mona Sahlins odiskutabelt stora ekonomiska kunnande, då den nuvarande regeringen givetvis har agerat oansvarigt under krisen.

Nog är det tur att vi har kunniga socialdemokratiska ekonomer i riksdagen.

2 kommentarer:

  1. Ni glömde Greens tal om att tillåta incest.

    SvaraRadera
  2. Det har du helt rätt i. Google:monica green incest gav ett gäng riktigt roliga länkar, så det tackar vi för.

    SvaraRadera